Ετικέτες

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Διδάσκουν σε κοντέινερ…σαν σε παραμύθι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διδάσκουν σε κοντέινερ…σαν σε παραμύθι

http://share-news.gr 

Το 10ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου στην οδό Επιμενίδου 21 με θέα τη θάλασσα, στεγάζεται σε ένα μικρό λυόμενο χώρο και ένα κοντέινερ περίπου 20 χρόνων… Ήταν λίγο πριν τις 10 το πρωί, όταν η κ. Μαρίνα Παπαστεφανάκη διευθύντρια του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου μας υποδέχτηκε. Αφορμή της επίσκεψης μας θα μπορούσε να ήταν οι παλαιές, εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου αλλά δεν ήταν. Αιτία στάθηκε η αξιοπρόσεχτη πρωτοβουλία γι’ άλλη μια χρονιά της Ελένη Μπετεινάκη, Κατερίνα Περριάκη Φρόσω Παπαδομιχελάκη και των λοιπών νηπιαγωγών, για τη δημιουργία μιας σπουδαίας βιβλιοθήκης που θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως δανειστική και γι’ άλλα νηπιαγωγεία!
10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ
10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ
Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα που μας έκαναν εντύπωση. Καταρχήν, η θετική ενέργεια και το χαμόγελο των ανθρώπων που επιτελούν το λειτούργημα του παιδαγωγού/νηπιαγωγού υπό αντίξοες συνθήκες και εγκαταστάσεις. Παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το μεράκι και οι δραστηριότητες των παιδαγωγών έχουν μεταμορφώσει τον αφιλόξενο χώρο του container σ’ ένα πολύχρωμο κόσμο παραμυθιών και παραστάσεων, γεμάτος παιχνίδια, παιδικές δημιουργίες και ιστορίες παραμυθιών.
10o NHΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
10o NHΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
10o NHΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
10o NHΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δεύτερον, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν, διδάσκουν και επικοινωνούν με τα παιδιά! Οι αφανείς ήρωες του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου δεν μεταμορφώνουν μόνο το χώρο τους αλλά και τη πρώτη σχολική επαφή των μικρών παιδιών, συμμετέχοντας σ’ ένα παιχνίδι ρόλων που εξάπτει τη φαντασία τους. Μέσα σε παιχνιδιάρικο πνεύμα τα νήπια κάθε χρονιά αποφασίζουν σε ποιο παραμύθι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και οι νηπιαγωγοί το διοργανώνουν! Έτσι, καταφέρνουν να διδάξουν στους μικρούς πρωταγωνιστές το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας και να διευρύνουν τη φαντασία τους παίζοντας, τραγουδώντας, και χορεύοντας.
Το 10ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου, χρειάζεται τη συνδρομή όλων των Ηρακλειωτών,  για να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη και ν’ αποκτήσει ακόμα περισσότερες ιστορίες ώστε τα παιδιά να πρωταγωνιστήσουν. Η βιβλιοθήκη, όπως προαναφέραμε στην αρχή θα βοηθήσει και τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία ως δανειστική. Η διεύθυνση του νηπιαγωγείου δέχεται παιδικά βιβλία και παραμύθια.
10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!
10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!
Για τη συνδρομή σας: 
Προισταμένη του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλέιου: Μαρίνα Παπαστεφανάκη.
Νηπιαγωγοί:Ελένη Μπετεινάκη, Κατερίνα Περριάκη Φρόσω Παπαδομιχελάκη
Διεύθυνση: Επιμενίδου 21
Tηλέφωνο: 2810222334
Ώρες: 8.30-10.30
Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου