Ετικέτες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μέρες του Οκτώβρη...

Οκτώβρη και δεν έσπειρες λίγο ψωμί θα πάρεις....

΄Ηρθε κι ο Οκτώβρης . Φθινόπωρο για τα καλά και η αυλή μας γέμισε με φύλλα, το πρωί έχει πολύ δροσιά , το βράδυ υγρασία και...το λεξιλόγειο μας ...καινούργιες λέξεις.
Υγρασία, βροχή, καταιγίδα, σύννεφο, ανεμοστρόβιλος, πάχνη, ομπρέλα,Οκτώβρης,τρύγος, σταφίδα, μουστοκούλουρο, πετιμέζι, ρακή, ξύδι, μουσταλευριά...
Κι ο Οκτώβρης είναι ,λέει, μήνας, εγγονός του χρόνου, γιός του Φθινόπωρου και αγαπά πολύ το κίτρινο, το κόκκινο, το πορτοκαλί, το καφέ και το πράσινο χρώμα.Από λουλούδια του αρέσουν πολύ τα χρυσάνθεμα και έχει στον ώμο του ένα μεγάλο ΟΧΙ που πάντα θα το κουβαλάει ...Τώρα τι ακριβώς είναι αυτό το ΟΧΙ δεν το πολυσυζητήσαμε γιατί δεν είναι ακόμα η ώρα του είπε η κυρία Κατερίνα ... Βέβαια μας έχει βάλει πολλούς κανόνες, ειδικά για το παιχνίδι στην αυλή κι ίσως αυτό το ΟΧΙ να έχει κάποια σχέση μ΄όλα αυτά ....αλλά πάλι....άσε καλύτερα να περιμένουμε μερικές μέρες ...να μην βιαζόμαστε  όπως μας λέει...Εμείς πάντως τον Οκτώβρη τον φανταστήκαμε, ακούσαμε και διαβάσαμε πολλές ιστορίες για αυτόν και αφού αφήσαμε την φαντασία μας ελεύθερη... τον φτιάξαμε!



1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά υπέροχο μπράβο! Πολύ καλή δουλειά! Θα ήθελα πάρα πολύ να παρουσιάσετε αυτή την κατασκευή στο Link party μου. Είναι όλο το Σαβ/κο και θα χαρώ πολύ να συμμετέχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή