Ετικέτες

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

«Ζωγραφηγήσεις με την Λήδα» στο 10ο Νηπιαγωγείο Ηράκλειου, ένα χειμωνιάτικο πρωινό!

Mια πολυαγαπημένη  συγγραφέας, μια εικονογράφος που θαυμάζουμε πολύ, μια γυναίκα που ξέρουμε όλα της τα βιβλία, η  Λήδα Βαρβαρούση ήρθε εκείνο το πρωινό του Γενάρη στο σχολείο μας. Και το σχολείο γέμισε χρώμα, ιδέες, παιχνίδι και πολύ γέλιο.

« Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα» λεγόταν το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε και πραγματικά μαγευτήκαμε. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μια υπέροχη ιστορία ζωντάνεψε πάνω σε λευκό χαρτί. Μαγεμένοι όλοι συμμετείχαμε, συμπληρώναμε, αφουγκραζόμαστε τις λέξεις και βλέπαμε εκεί μπροστά στα μάτια μας  να  ζωντανεύει  ένας ολόκληρος βυθός. Μια ιστορία για τη μουσική, τη θάλασσα, τους φίλους…

Κι ήταν η αγάπη οδηγός, κι ήταν η μουσική το μέσο που μας πέρασε στο όνειρο, στη φαντασία σε ένα παραμύθι που μοιραστήκαμε όλοι μας.

Κι ύστερα ήρθε και η δική μας  σειρά. Χωρισμένοι σε ομάδες φτιάξαμε την δική μας ιστορία όπως την νοιώσαμε κι όπως την θέλαμε.

Λίγο πριν  φύγει η Λήδα από το σχολείο μας  ξεφυλλίσαμε όλα τα βιβλία και θυμηθήκαμε πως είναι ένα γουρούνι με ταλέντο, μια αράχνη που έμεινε μόνη, ένας πολύ γλυκός λύκος, ένα καλόκαρδος καρχαρίας , ένας ποντικός λίγο βιαστικός και μια αγελάδα με ταλέντο ήταν δικά της δημιουργήματα.


Όμως σαν μάθαμε πως ο πολυαγαπημένος επίσης Τριγωνοψαρούλης είχε φτιαχτεί από την δική μας τη Λήδα μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό από θαυμασμό και έκπληξη που είχαμε βρεθεί με τη δημιουργό των πιο σπουδαίων χάρτινων  ηρώων των βιβλίων της βιβλιοθήκης μας .

Και η Λήδα Βαρβαρούση υποσχέθηκε πως θα ξανάρθει κι εμείς δεν το ξεχνάμε ποτέ αυτό, γιατί είμαστε παιδιά που όταν δώσουμε το λόγο μας πάντα τον κρατάμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου