Ετικέτες

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Βιβλιοθήκη του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου!Ένα χρόνο πριν περίπου σε μια από τις δυο αίθουσες του σχολείου μας, στο ένα από τα σιδερένια μας κουτιά, είπαμε να φτιάξουμε ένα χώρο πολύχρωμο γεμάτο βιβλία, χαρά , γνώση, παιχνίδι και …ιδέες. Έτσι δημιουργήσαμε μια βιβλιοθήκη αρκετά μεγάλη για νηπιαγωγείο με προσφορές από σας και που πραγματικά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας. 

Ένα χρόνο λοιπόν μετά και ύστερα από μια σιωπή που μας αναδιοργάνωσε όλους, είπαμε να σας παρουσιάζουμε ξανά τι συμβαίνει μέσα σε αυτόν τον μαγικό χώρο τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

Πρωτ΄από όλα να συστηθούμε. Στην Βιβλιοθήκη μας υπάρχουν 2 πολύ σπουδαίοι βοηθοί.
Ο Αλέξιος ο βιβλιοθηκονόμος, ένας ποντικός πολύ σπουδαίος που «γεννήθηκε» στο τείχος το βενετσιάνικο που πάνω του στηρίζεται το σχολείο μας και αποφάσισε να μείνει μαζί μας γιατί με τα παιδιά και τα βιβλία η ζωή έχει άλλο νόημα!

Η γάτα μας η κυρία Φιλαναγνωσία που έχει γίνει πολύ φίλη του Αλέξιου και μαζί φροντίζουν όλα τα βιβλία να είναι  στη θέση τους και η δανειστική μας βιβλιοθήκη να είναι πάντα …γεμάτη!
Φυσικά υπάρχουν και τα παιδιά βοηθοί που κάθε μέρα είναι υπεύθυνα για όλα μέσα στη βιβλιοθήκη. Και… αφήσαμε για το τέλος το Νοσοκομείο των Βιβλίων που εκεί υπάρχουν όλα όσα …τσαλακώνονται, σκίζονται, μουτζουρώνονται, κτυπούν …από άλλους , όχι από μας.

Εμείς έχουμε ένα σωρό κανόνες που τους τηρούμε ευλαβικά κι έτσι η βιβλιοθήκη μας είναι η πιο καλή …του κόσμου όλου!

Κάθε Παρασκευή είναι σαν γιορτή. Είναι η Μέρα που δανειζόμαστε το βιβλίο της εβδομάδας και το επιστρέφουμε έχοντας ζωγραφίσει ότι μας άρεσε πιο πολύ. Γράφουμε, διαβάζουμε και μετράμε στη βιβλιοθήκη μας και φυσικά με τα βιβλία κάνουμε διάφορα. Παίζουμε θέατρο, κουκλοθέατρο, δημιουργούμε, ζωγραφίζουμε και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες που θα τις δούμε μαζί σιγά σιγά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου