Ετικέτες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Halloween στο 10ο Νηπιαγωγείο...στα έθιμα του κόσμου !

Made by Graham Hodgetts
Στα έθιμα του κόσμου σήμερα  " παίξαμε " με το Χάλοουϊν .
Διασκεδάσαμε αρκετά , μαθαίνοντας μια γιορτή που δεν είναι συνηθισμένη στη  χώρα μας.  
Τι νόημα όμως έχει αυτή η γιορτή; Ψάξαμε στο διαδίκτυο και φτιάξαμε τη δική μας εκδοχή.

Η κολοκύθα φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Graham Hoddgets και τον ευχαριστούμε πολύ!

Το Χάλοουϊν (Halloween) είναι γιορτή του δυτικού κόσμου  που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου , κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως "trick or treat" σκανταλιά ή κέρασμα. Η γιορτή αυτή μπορεί να ταυτιστεί με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική  χροιά.
Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων  (All Hallows DayAll Saints Day).
 Το Halloween συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία , και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ. Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο χιουμοριστικά και άλλοτε πιο τρομαχτικά.
Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από παλιούς Ιρλανδικούς  μύθους σύμφωνα με τους οποίους ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης (Τζακ) που κατάφερε να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον Διάβολο με έναν σταυρό. Ο Τζακ αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Διάβολο μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Ο Τζακ δέχτηκε να τον απελευθερώσει με την προϋπόθεση ότι όταν πεθάνει, ο Διάβολος να μην τον αφήσει να μπει στην Κόλαση. Πεθαίνοντας λοιπόν ο Τζακ, η συμφωνία τηρήθηκε και έτσι δεν μπορούσε να πάει στην Κόλαση. 
Από τότε, ο Τζακ φτιάχνει αυτά τα φανάρια από κολοκύθα, βάζει ένα κερί μέσα τους και περιπλανάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.
ΠΗΓΗ : wikipedia.org

...Και του χρόνου !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου