Ετικέτες

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα ...μέσα από τα έθιμα !!!

Πως καταλαβαίνουν τα μικρά παιδιά τα Χριστούγεννα ;
Με δώρα , με γλυκά, με χριστουγεννιάτικο δέντρο, με μυρωδιές από φρεσκοψημένα κουλουράκια με κανέλα και βούτυρο, με τα κάλαντα αλλά και με πολλά γέλια, τραγούδια , χαρά και γιορτή.
Ετσι ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε τι να παρουσιάσουμε στους γονείς.
Οι ιδέες πολλές κι εμείς τις " ρίξαμε " πάνω σ΄ενα μεγάλο  άσπρο χαρτί ...

...τα χρώματα των Χριστουγέννων , την μεγάλη εκείνη βραδυά , το άσπρο από τις νιφάδες του χιονιού, το μπλε του ουρανού , το χρυσό από τ΄ αστέρια ... και μετά ...










...αρχίσαμε να ανακατεύουμε τα χρώματα ...
 με εφημερίδες , με τα χεράκια μας ...θέλαμε να έρθουν οι ιδέες και είπαμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο δάσος με έλατα , αλλά να μην τα κόψουμε να τα στολίσουμε εκεί και να το κάνουμε σαν σκήνη για την γιορτή μας ή μάλλον σαν σκηνικό , να είναι πολύ λαμπερό και να το έχουμε φτιάξει εμείς ....και το κάναμε !!!






και κόψαμε εφημερίδες με τριγωνάκια 
και τα χρωματίσαμε !!!









και φτιάξαμε στον ουρανό τ΄αστέρια και μετά μπάλες πολλές μπάλες ...κι οι ιδέες άρχισαν να έρχονται και να στολίζουν τα δεντράκια συνέχεια ...συνέχεια ...κι έτσι σκεφτήκαμε ότι η γιορτή μας θα είχε φέτος  απ΄όλα  τα έθιμα που είχαμε μάθει , τις σκανταλιές του Πι και του Φι των μικρών καλικάντζαρων που έμειναν στο σχολείο μας όλες τις μέρες , αλλά πάνω απ΄όλα θα είχε  θέμα του το δέντρο και τη χαρά που μας φέρνουν όλες αυτές οι μέρες!


( συνεχίζεται ...)

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ,ΜΠΡΑΒΟ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ !!!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥγχαρητήρια στα παιδιά!!!Πολύ όμορφη δουλειά!όταν οι δάσκαλοι αγαπούν τη δουλειά τους όλα γίνονται πιο όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή