Ετικέτες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Ντενεκεδούπολη...της κ. Ευγενίας αλλά και ...η δική μας !!!

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και γνωρίζοντας πόσο δύσκολες είναι κάποιες έννοιες στα μικρά παιδιά προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι σημαίνει δικτατορία μέσα  από το υπέροχο παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου : Η Ντενεκεδούπολη , εκδ. Κέδρος

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ΄τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτή, τι... άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ΄ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να΄χουν την ησυχία τους.
Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ -μπαμ - μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ - μπαμ - μπαμ είχε κόκα - κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα, καθώς ετοίμαζαν μία γιορτή, κι ήταν όλα τους πολύ απασχολημένα, εμφανίστηκε μπροστά τους από το πουθενά ένας τεράστιος ντενεκές από λάδι, ο Λαδένιος.....

και δείτε πως τη φτιάξαμε όχι με άδεια σκουριασμένα ντενεκάκια αυτήν την φορά αλλά με παλιές εφημερίδες που τις ζωντανέψαμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου